Tulostinmuste.info
 Opas onnistuneisiin tulostuksiin
 ja edullisiin hankintoihin

 

Yleisimmät tulostimet: Mustesuihku-  ja Lasertulostin

Nykyisin käytetään yleisesti kahta eri tulostintyyppiä: mustesuihkutulostinta ja lasertulostinta.


Mustesuihkutulostin

Mustesuihkutulostin on yleisin tulostin kotitalouksissa, lähinnä sen edullisuuden vuoksi verrattuna lasertulostimeen. Mustesuihkutulostimet ovat hankintahinnaltaan hyvin edullisia, mutta niissä tulostuskustannukset (mustepatruunoiden hinta) ovat kohtuullisen suuret.

Mustesuihkutulostimessa paperille muodostetaan jälki ruiskuttamalla siihen mustepisaroita, joiden kokoa voidaan säädellä. Muste sijaitsee tulostimen sisällä olevissa mustepatruunoissa. Yleensä värimustesuihkutulostimessa on sinistä, punaista ja keltaista väriä, sekä neljäntenä värinä musta. Muut värit saadaan sekoittamalla edellisiä värejä sopivassa suhteessa.

Mustesuihkutekniikka on edullinen tapa toteuttaa miltei valokuvatasoista tarkkuustulostusta, minkä vuoksi se on erittäin yleinen tulostusmenetelmä.


Lasertulostin

Lasertulostimet ovat yleisesti käytössä yrityksissä ja ovat yleistymässä myös kotikäytössä.
Lasertulostimet etuja mustesuihkutulostimeen verrattuna ovat nopeampi tulostus ja parempi tulostuksen laatu.
Lasertulostimien
hankintahinta on vielä selvästi kalliimpi kuin mustesuihkutulostimien, mutta tulostuskustannukset puolestaan edullisempia

Lasertulostimessa on valoherkkä sylinteri ja pyörivä rumpu. Valoherkkä sylinteri on tehty valojohdemateriaalista. Valojohdemateriaali johtaa sähköä kun valo osuu siihen. Lasertulostin tekee sähköisen pintavarauksen pimeässä olevan valoherkän sylinterin pintaan. Liikkuva laservalo piirtää negatiivisen kuvan ja näin poistaa varaukset kohdasta johon valo osuu ja johon mustetta ei haluta.

Rummun pinnassa oleva sähkövaraus vetää puoleensa erimerkkisesti varautuneita värijauhehiukkasia niihin kohtiin, joihin lasersäde ei ole osunut.

Värihiukkaset siirretään rummun pinnasta sähköisesti varatun paperin pintaan ja paperi kuljetetaan kiinnitysyksikön kuuman lämpötelan läpi, jolloin värijauhe kiinnittyy paperiin.


 Lähde: Wikipedia, tulostin

 Vertaa tulostimien hintoja ja ominaisuuksia ONOFF nettikaupassa

 

Tulostimia voit verrata täällä ja löytää samalla edullisia tarjouksia!